sajtos nokedli
Ha valaki edzés után éhes lenne,mint pl. most én annak ajánlom a divany.hu-n olvasott receptet. Tápláló,mégis hús nélküli finomság.
Elkészítés:
A lisztet szitáld egy tálba, üsd a közepébe a tojásokat, add hozzá a sót, a szerecsendiót és készítsd a kezed ügyébe a tejet és a forró vizet. A lisztet a tojással kézzel dolgozd össze és fokozatosan add hozzá a tejet, majd a vizet. Fakanállal keverd egyenletesre, akkor jó, ha buborékot vet. A massza nagyon lágy lesz, pihentesd hűtőben letakarva legalább 30 percet.
A hagymákat pucold meg és szeleteld fel. Bő olajban süsd pirosra, szedd ki és tedd félre.
Egy nagy lábosban forralj sós vizet. Amikor lobog, galuskaszaggatóval szaggasd bele a tésztát. Miután feljött a víz felszínére főzd még 1 percig, szűrd le és dobd hideg vízbe, majd szedd szűrőbe. Készítsd el a teljes adag nokedlit, arra figyelj, hogy egyszerre ne főzz túl sokat, mert összeragad.
Egy nagy serpenyőben olvassz vajat, tedd rá a galuskát és forgasd át, hogy mindenhol érje. Reszeld rá az ementálit és közepes lángon az egészet pirítsd meg. Ha kell sózd utána. A tetején a pirított hagymakarikákkal tálald. Nem árt mellé egy jó köményes káposztasaláta.
Hozzávalók:
½ kg liszt (jó, ha a fele rétesliszt)
4 tojás
½ tk őrölt szerecsendió
½ tk só
1/8 l tej
10 ek forró víz
25 dkg érett ementáli sajt
2 fej hagyma
5 dkg vaj
1/2 tk frissen őrölt bors
só
olaj a sütéshez
http://www.divany.hu/Gasztro/huetteillat-a-konyhabol-kase-spatzle